Slovenija
80 ogledov

Dan mladosti po gorenjsko

(Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Tita in Jovanko sta upodobila domačina Marko Zupan in Monika Štefelin.

Več kot tisoč obiskovalcev – številni so bili oblečeni v majice s podobo Josipa Broza - Tita in opremljeni s pionirskimi rutkami – je včeraj zvečer pod smučiščem Krpin bučno pozdravilo maršala Tita in Jovanko Broz, ki so jima pionirji predali štafeto mladosti. Zabava s koncertoma skupine John Doe in Rock Partyzani se je nadaljevala pozno v noč.

 

dan mladosti v begunjah | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 



Dan mladosti so v Begunjah organizirali že drugič, lani se je prireditve udeležilo okrog 500 ljudi. "Idejo je dal Brane Hrovat, ki je letos tudi predal štafeto. Letos smo organizirali kar mesec mladosti, v sklopu katerega se je odvijalo 51 prireditev za mlade in mlade po srcu. Lani smo imeli štafeto samo v Begunjah, letos pa je štafeta prepotovala občine Tržič, Naklo, Radovljica, Bled in Žirovnica ter končala v Begunjah. To tradicijo bomo obdržali in jo poskušali še razširiti, saj je dan mladosti samo 25. maj," je povedal organizator Franjo Pogačnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.