Slovenija
31 ogledov

Dan na cestah, kot ga verjetno še ni bilo

Gorece vozilo na primorski avtocesti
1/7
Bralec Žurnala24
Po celodnevnih zastojih na mejnih prehodih in glavnih prometnih žilah proti morju, od katerih je bil najdaljši dolg kar 25 kilometrov, so na svoj "račun" proti večeru prišli tudi tisti, ki so potovali z morja proti Ljubljani. Razmere so se vendarle začele umirjati.

Na primorski avtocesti pred priključkom Brezovica v smeri Ljubljane je okoli 17. ure prišlo do nesreče na prehitevalnem pasu. V nalet je bilo udeleženih šest vozil, v nesreči sta se dve osebi lažje poškodovali, navajajo na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Tudi potem, ko so že odstranili posledice nesreče, je ostal daljši zastoj, ki je s 13 kilometri dolžine segal vse do Štampetovega mostu med Vrhniko in Logatcem.

Goreči tovornjak izničil upe na dopoldnasko kopanje

Dopoldanski zastoji med gorenjsko avtocesto in Logatcem, ki so bili dolgi celo 25 kilometrov, pa so nastali zaradi gorečega tovornega vozila, zaradi česar je bila pred Logatcem avtocesta nekaj časa zaprta, nato pa je več ur promet potekal izključno po prehitevalnem pasu. Zaradi gneče so morali občasno zapirati celo predor Šentvid pri Ljubljani. Posledice požara so kasneje odstranili, promet proti morju pa se je na tem odseku le počasi normaliziral, a se je kasneje znova gostilo med Dekani in Koprom, zato so morali zapirati tudi predor Dekani.

Tudi na gorenjski avtocesti so morali predvsem tujci popoldan čakati v večkilometrskem zastoju pred karavanškim predorom. Še slabše je bilo na avstrijski strani predora, kjer je kolona segala celo 11 kilometrov v notranjost severne sosede.

Gneče po Sloveniji še ni konec (Vir: PIC, 20:50)

Zastoji nastajajo še na cesti Šmarje - Dragonja

Čakalne dobe na mejnih prehodih:

- Gruškovje pri izstopu 20 minut, pri vstopu 1 ura 20 minut,
- Dragonja 2 uri pri izstopu ter 15 minut pri vstopu.

Kamera Prometno-informacijskega centra Ljubljana - Vrhnika pri Sinji Gorici. Za osvežitev kliknite F5.

Kako se izogniti gnečam?

Ta konec tedna je med prometno najbolj obremenjenimi. Že tradicionalno se na počitnice odpravljajo Italijani. Tokrat se jih je na pot odpravilo kar 12 milijonov. Gneča pa bo tudi v nedeljo, ko se končujejo počitnice v nekaterih nemških deželah.

Svetujemo vam, da se izognete avtocestam in glavnim cestah, ki jih večinoma uporabljajo tujci, in raje izberite regionalne ceste in manjše mejne prehode. Namesto Gruškovja mejo prečkajte na prehodih Dobovec, na Zavrču, ki je sicer ponavadi manj obremenjen, pa že nastajajo kolone.

Če se odpravljate v Istro, sta najslabša izbira Dragonja in Starod, ki sta najbolj obremenjena. Priporočamo mejni prehod Sočerga.

Komentarjev 4
  • sasquatch 22:13 04.avgust 2012.

    če jih prosiš, bo mogoče en nesel tvoj avto čez kolone, drugi pa tebe.

  • Bizgec 15:55 04.avgust 2012.

    Prevazal je ogenj in zastoje.

  • svatne 13:48 04.avgust 2012.

    Imamo policijo, ki zagotavlja, da je prometnica vsaj nekaj ur zaprta, če se zgodi nezgoda, namesto da bi imeli policijo, ki bi nemudoma zagotovila nemoteno odvijanje prometa (rajeizzagrmašpegajoinkasirajopress).