Slovenija
32946 ogledov

Dan po stavki na televiziji inšpekcija, Urbanija se zahvaljuje svojim

RTV SLO Saša Despot
Urejanje dnevnoinformativnih oddaj prevzel kar direktor televizije.

Inšpektorat za delo danes na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) opravlja nadzor, povezan s ponedeljkovo stavko tamkajšnjih zaposlenih. 

Več informacij o nadzoru na inšpektoratu še niso podali. V Sindikatu novinarjev Slovenije so medtem potrdili, da so na inšpektorat podali predhodno prijavo zaradi kršitev pravice do stavke. Kot so pojasnili, je bilo v času ponedeljkove stavke prijavljenih več kršitev, zato njihov seznam še dopolnjujejo, uradno prijavo pa bodo predvidoma oddali danes.

Novinarji na RTVS, združeni v koordinaciji novinarskih sindikatov zavoda, so namreč v ponedeljek izpeljali celodnevno opozorilno stavko, s čimer so opozorili na vse slabše razmere v javnem zavodu, šikaniranje zaposlenih ter grožnje z disciplinskimi postopki.

Stavkajoči pa so med drugim opozorili, da je tehnična služba na zahtevo generalnega vodstva dnevni urednici onemogočila urejanje spletne strani MMC.
Predsednica generalnega vodstva stavkovnega odbora in koordinacije novinarskih sindikatov RTVS Helena Milinković pa je na večernem shodu poudarila tudi, da je direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija z blagoslovom generalnega direktorja in s pomočjo odgovorne urednice informativnega programa na dan stavke prevzel urejanje Poročil, Dnevnika in Odmevov, s tem pa prevzel stavko in jo oviral.

Urbanija se se je danes na twitterju zahvalil svojim zaposlenim, ki so včeraj pripravljali oddajo, Jožetu Možini, Igorju Pirkoviču ter tistim poročevalcem, ki so na TV Slovenija nedavno prišli iz pro SDS-ovske Nove24. "Iskrena hvala vsem sodelavkam in sodelavcem, ki ste včeraj sicer pod izjemnimi pritiski sindikalistov izpeljali program na RTV Slovenija. Hvala za vašo profesionalnost in vedenje, da smo v službi javnosti," je zapisal Urbanija, ostale pa pozval, naj se jim pridružijo. 

 
Komentarjev 51
  • bendover 20:49 27.september 2022.

    kolesarji,največje pizde na cesti

  • marijan7 18:13 27.september 2022.

    Na rtv-ju je par bolševističnih aktivistov , ki po navodilih udbomafijskega omrežja delajo zdraho med zaposlenimi (Bergant & kompanija) . Po istem scenariju in istih naročnikov , so se šli dve leti ulico , ovce so jim pa sledile ....

  • francek 16:45 27.september 2022.

    Rtv lenuhe odpustiti, joj kaj moramo davkoplačevalci plačevati.