Slovenija
36071 ogledov

Norišnica na cesti: Na avtocesti več kilometrov dolga kolona

promet kolone gneča
1/4
Bralec
Zastoj, dolg 9 kilometrov je na gorenjski avtocesti med Lescami in predorom Karavanke proti Avstriji. Čakalna doba je več kot 8 ur.

Med kolonama mora biti ves čas vzpostavljen reševalni pas, opozarjajo policisti.

Predor Karavanke proti Avstriji zapirajo zaradi zastoja in močno poostrene avstrijske kontrole prometa. Zaprta sta tudi uvoza Jesenice vzhod in Jesenice zahod/Hrušica proti Avstriji.

Voznikom nenujno pot proti Jesenicam, Kranjski Gori in Avstriji odsvetujemo, pišejo na portalu promet.si. Tisti, ki so namenjeni proti Jesenicam, naj uporabijo izvoz Lesce. Zastoj je tudi na regionalni cesti pri avtocestnem priključku Jesenice zahod/Hrušica v obe smeri.

Možne poti proti Avstriji:
- Šentilj, trenutno ni čakanja, prehod je možen za vse državljane;
- prelaz Ljubelj, občasno zapirajo predor zaradi kontrole prometa in zastoja, 2 kilometra;
- Korensko sedlo, odprto samo za državljane Slovenije in Avstrije, trenutno čakanja ni.

 

Komentarjev 5
  • Avatar praufo
    praufo 14:17 24.avgust 2020.

    a so drugo lukno skoz karavnke že začel vrtat? ... po mojem da ne, ker se mafija še ni zmenila koliko provizij je treba pokasirat ... ne vem, a je izvajalec že vprašal za kakšno ceno naj delajo, ker cena ...prikaži več bo odvina od provizij ... no nej se že zmenjo enkrat, da ne bo takih kolon

  • Marjan Moškov 11:26 23.avgust 2020.

    spet ne moremo brez žalitev,

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 08:14 23.avgust 2020.

    Lokalni promet je popolnoma al pa skoraj popolnoma blokiran zarad jodlarjev in merklnov,ki preskakujejo vrsto in se na Jesenicah vzhod odparvijo preko mesta na uvoz Jesenice zahod,tam se pa naredi zamašek in promet iz Kr.Gore in v Kr.Goro je blokiran,kar ...prikaži več se dogaja že zadnjih 10.let!Dars in policija pa NIČ!