Slovenija
22 ogledov

Dan v znamenju prostovoljstva

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Tudi v Sloveniji danes obeležujemo mednarodni dan mladih prostovoljcev.

Dan mladih prostovoljcev je vsakoletna kampanja, ki postavi v ospredje milijone mladih, ki vsak dan s svojim delom izboljšujejo svet. Dan predstavlja največji prostovoljski dogodek na svetu ter hkrati edini prostovoljski dogodek, ki je posvečen mladim. Vsako leto praznovanja potekajo v stotih državah po svetu – letos bodo zaznamovala današnji dan in konec tedna.

"Slovenska filantropija želi ob tem dnevu opozoriti na pomemben doprinos, ki ga v naši družbi kot prostovoljci že leta ustvarjajo mladi. Dragoceni so vsi tisti mladostniki, ki so pobudniki lokalnih prostovoljskih akcij, mladi, ki v svoje okolje prinašajo spremembe, mladi, ki se odzovejo na potrebe sovrstnikov ali ljudi v stiski," sporočajo iz Slovenske filantropije.   

Slovenska filantropija prostovoljstvo v šolah spodbuja od leta 2006, ko so začeli delovati. Letos prostovoljstvo spodbujajo z izobraževanjem pedagoških delavcev v projektu Prostovoljstvo – krepitev vrednot nenasilja.

Kako je videti delo prostovoljca? Preberite članek "Vložiš malo, dobiš pa veliko".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.