Slovenija
16 ogledov

Dan za nočne obiske

Na Poletno muzejsko noč so muzeji in galerije odprti ponoči, organizirajo pa tud Žurnal24 main
Muzejska noč. Letos bo 18. junija, na podlagi rezultatov anket pa bodo muzeje in galerije odprli ob 18. uri.

Tudi letos bodo muzeji in galerije en dan odprti ponoči, in sicer 18. junija. Takrat bo osmič po vrsti prireditev Poletna muzejska noč, letos pa bodo ustanove odprte manj časa, in sicer večinoma od 18. do 24. ure, je dejala koordinatorica projekta Lili Šturm.

Večina pride po šesti
Za skrajšan delovni čas so se po njenih besedah odločili tudi zaradi rezultatov anket, ki so pokazale, da večina ljudi muzeje in galerije na ta dan obišče po 18. uri, poleg tega pa so želeli prireditev ločiti od preostalih dni odprtih vrat.

Letos bo v Ljubljani brezplačen vstop v 39 ustanov, v drugih slovenskih krajih pa v še 39. Predvideni stroški promocije so okoli šest tisoč evrov, stroške programa pa krije vsaka sodelujoča ustanova posebej, je povedala Šturmova.

Vsako leto prireditev obišče od 15 do 20 tisoč ljudi. “Med njimi je kar nekaj takih, ki gredo v muzej ali galerijo večkrat na leto, je pa precej tudi tistih, ki pridejo prvič,” je razkrila Šturmova in dodala, da je pomemben dejavnik seveda prost vstop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.