Slovenija
14978 ogledov

Današnje informacije glede streljanja v Ljubljani

policija Ljubljana Profimedia
Slovenijo je včeraj pretresel primer ustreljenega moškega sredi prestolnice.

Kot smo poročali, ljubljanski policisti so bili včeraj okrog 15. ure obveščeni o dogodku na območju Upravne enote Ljubljana na Tobačni ulici, v katerem je ena oseba umrla zaradi streljanja. Policisti so na kraju dogodka odkrili moškega, ki je bil huje poškodovan, vendar je kmalu zatem zaradi prehudih poškodb na kraju umrl. 

Moški je bil poškodovan s strelnim orožjem. Kriminalisti so takoj začeli s preiskavo, ogleda prizorišča zločina sta se udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica. 

Preiskovalci so bili na delu vso noč, preiskava se nadaljuje tudi danes. Kot je danes povedala Aleksandra Golec z ljubljanske policijske uprave, storilca še vedno niso našli. Po doslej znanih podatkih naj bi bil storilec moški, visok okoli 170 cm. Oblečen je bil v temna oblačila, imel je zamaskiran obraz, na glavi črno kapo.

Policija poziva vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, da to sporočite na najbližjo postajo, na številko 113 ali 080 1200. 

Šlo naj bi za ukradeno drogo

Kot poroča Večer, je v streljanju včeraj umrl 34-letni Igor Mančić, ki naj bi bil v sporu s slovensko celico Kavaškega klana. Leta 2019 naj bi na pobudo Željka Tešanovića skupaj z Danijelom Božićem in Davidom Šolajo domnevnemu šefu slovenske celice Kavaški klan Klemnu Kadivcu ukradel drogo v vrednosti okoli 1,5 milijona evra.

Danijela Božića so nato novembra 2019 ugrabili v Ankaranu, njegovo truplo pa so dva tedna kasneje našli v gozdu v okolici Okroglega, še piše Večer. Božićevega umora so osumljeni nekateri člani slovenske celice Kavaškega klana, in sicer Klemen Kadivec in njegov brat Blaž Kadivec ter Drejc Kovač, ki je imel v hiši družine Čikojević najete prostore in naj bi tam za slovensko celico Kavaškega klana hranil drogo, ki naj bi jo ukradli leta 2019, še piše Večer.

Navedb medijev o mafijskem umoru danes na ljubljanski policiji niso želeli ne potrditi ne ovreči. 

policija Ljubljana Streljanje sredi LJ Slovenija Morilec na begu, na delu Kavaški klan?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Željko 21:42 21.januar 2023.

    Če se streljajo med sabo je to samo dobro za Slovenijo tako da fantje samo tako naprej. Za začetek maščujte tega in potem obratno dokler vas ne zmanjka.

  • robi2107 18:09 21.januar 2023.

    Kaj je zdaj res? Je bilo to na območju UE, ali tam zadaj pri tistih blokih? Na TV so namreč kazali slednje.

  • jakec1575 14:39 21.januar 2023.

    Mislim, da je jasno, da je treba kavaski klan potamanit v sloveniji. Mafija vedno bo v sloveniji. Albanci in crnogorci so se zmenili. Pa srbi tudi. Vsi imamo radi mir. Tole ne sodi v slovenijo. Sporocilo ostalih mafij in slovenske ...prikaži več policije bi moralo biti zelo jasno. Nehajte, ali pa bodo kadivci sava, kamen pa plavi