Slovenija
18 ogledov

Danes bomo razglasili junaka Slovenije

Na fotografiji zgoraj (od leve proti desni) Vori, Klinarjeva in Glač. Spodaj Per Žurnal24 main
Premier Borut Pahor bo opoldne sprejel finaliste projekta Junak Slovenije 2010. Za naziv junak Slovenije se poteguje osem posameznikov.

Opoldne bo znano, kdo je zmagovalec Žurnalovega projekta Junak Slovenije. Sprejem finalistov in razglasitev nagrade bo pri predsedniku vlade Borutu Pahorju.

Spremljajte nas še naprej. Ob 12. uri bomo sporočili, kdo je zmagovalec.

Prvo leta projekta, s katerim želimo na Žurnalu spodbujati pogumna dejanja, dobrodelnost in nesebično pomoč drug drugemu, je za nami. Zgodbe o junaštvih, ki presegajo vsakdanji odziv na težave v družbi, smo vse leto objavljali tako v časopisu kot na naši spletni strani. Zdaj je čas, da razglasimo, kdo je po izbiri komisije storil najbolj občudovanja vredno dejanje.

Finalisti projekta Junak Slovenije 2010 so:
1. Rok Vori, ki je s pogumnim dejanjem preprečil dvojni umor. 66-letnega moškega, ki je s sekiro napadel svojo soprogo in hčerko, je uspel onesposobiti in ga pridržati do prihoda policije.
2. Mitja Perša je skočil v vodo, čeprav je vedel, da je kanal smrtno nevaren. Rešil je življenje utapljajoče se ženske.
3. Horst Hafner in Jože Glač sta rešila žensko in dva otroka iz Ljubljanice. Ženska je namreč zapeljala s ceste naravnost v vodo.
4. Uroš Šoštarič in Rado Pistor sta rešila žensko, ki jo je neki moški poskušal sredi belega dne posiliti v grmovju.
5. Katja Klinar je pomagala skupini fantov, ki so zašli na poti s Triglava in se v temi znašli pred prepadom.
6. Aleš Hren je s Heimlichovim prijemom rešil triletnega dečka, ki se je začel dušiti z bonbonom v cerkvi na Dobrni.

Zgodbe finalistov projekta preberite v sorodnih člankih.

Komisijo, ki bo izbrala zmagovalca, so sestavljali smučarska tekačica Petra Majdič, generalni direktor policije Janko Goršek, predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren, predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik, vodja švicarske reševalne službe Air Zermatt Gerold Biner in vodja projekta Junak Slovenije Matej Košir.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.