Slovenija
23 ogledov

Danes Dolenjci, v soboto Štajerci

Kolona je bila v smeri juga dolga od 30 do 35 kilometrov, potniki pa so morali v Žurnal24 main
Od danes naprej na cestah znova več napisov "Gradimo ceste za vas". Dars je že postavil zaporo na dolenjski avtocesti, v soboto so na vrsti Štajerci.

Začelo se je na Dolenjskem. Odsek avtoceste Višnja Gora–Bič je delno zaprt od danes pa vse do 15. maja. Zapora je za cestninsko postajo Dob v smeri Novega mesta. Primorje bo obnovilo 2,3 kilometra vozišča, in to iz lastnega žepa, saj je odsek še v garanciji.

"Zapora je organizirana po načelu dva plus ena. Torej so trije prometni pasovi, dva v eno smer, eden v nasprotno, s tem da je možnost menjave dveh pasov v smeri povečanega prometa," je za zurnal24.si pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na Darsu Marjan Kolar. Pasove bodo menjali ob koncih tedna, ko se gneča vali v drugo smer kot med tednom.

Štajerci to soboto
10. aprila bodo delavci postavili zaporo na odseku štajerske avtoceste Slovenske Konjice–Dramlje. Vendar kot pravi Kolar, gneče ne pričakujejo, saj bosta v obe smeri speljana dva, sicer nekoliko ožja pasova.

Gneči pa se ne bo mogoče izogniti od 17. aprila naprej, ko bodo postavili še eno zaporo na sicer istem odseku, za prenovo viadukta Škedenj. Tukaj bo v vsako smer le en vozni pas.

Predvidoma v 50 dneh naj bi bila končana dela na odseku Slovenske Konjice–Dramlje.

Primorci na vrsti maja in junija
Konec maja in do konca junija Dars načrtuje dela na odseku Divača–Kozina. Tudi tukaj bo zapora kot na Dolenjskem narejena dva plus ena in tudi tukaj bodo ob koncih tedna menjali pasove. Dva bosta ob koncih tedna v smeri Primorske, med tednom pa v smeri Ljubljane.

"Dela naj bi bila končana pred začetkom sezone,"  pravi Kolar.

Gorenjci že nekaj časa v kolonah
Na Gorenjskem je predvideno le podaljšanje zapore Podtabor–Kranj zahod v smeri Ljubljane. Konec junija pa naj bi bila vsa dela tukaj končana.

Predvidoma septembra pa naj bi stekla še izvedba električnih in strojnih del v predoru Karavanke, ki so bila načrtovana pred začetkom sezone, a se je zataknilo pri postopku izbire izvajalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.