Slovenija
16 ogledov

Danes drugi sveženj

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Danes bo Davčna uprava RS (Durs) po pošti na dom poslala še drugi sveženj informativnega izračuna dohodnine za leto 2010.

Danes bodo izračun dobili tisti, pri katerih je bila odmera nekoliko zahtevnejša oziroma konec marca zanje še niso imeli vseh potrebnih podatkov.

Najprej so namreč dohodnino izračunali za tiste zavezance, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter nimajo dohodkov od oddajanja premoženja v najem, opravljanja dejavnosti oziroma katastrskega dohodka.

Če ne dobite izračuna, morate napoved vložiti sami
Izračun bodo prejeli vsi tisti, katerih obdavčljivi dohodki so v letu 2010 presegli 3100,17 evra. Prejeli pa ga ne bodo tisti, za katere davčna uprava od izplačevalcev dohodkov ni prejela podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 1. avgusta.

Zavezanci, ki so informativni izračun dohodnine že prejeli, morajo morebitno premalo plačano dohodnino doplačati najpozneje do srede, preveč plačano dohodnino pa je davčna uprava minuli petek zavezancem že vrnila na bančne račune.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.