Slovenija
34 ogledov

"Danes je naš skupni praznik"

zlata lisica tina maze 2013 Saša Despot
Tina Maze in Robert Kranjec sta Sloveniji prinesla dve prvi mesti. Čestitke so deževale tudi na družabnih omrežjih.

S Tino Maze in Robertom Kranjcem se je danes veselila vsa Slovenija.

Med prvimi je Tini čestital Janez Janša, ki je naši smučarki po današnjem "zgodovinskem spustu" poslal čestitko. Kot je zapisal, je Slovence in Slovenke v letošnji zimi vsak teden nagradila s svojimi vrhunskimi rezultati. "Vi ste s svojo vztrajnostjo in vrhunsko ekipo uspeli priti do zasluženih uspehov. S takšno močjo in samozavestjo verjamem, da se bodo podvigi vrstili," je še zapisal premier in dodal, da se bo Mazejeva v letošnjem letu zapisala z zlatimi črkami v slovensko športno zgodovino.

"Danes je izjemen dan, ko se lahko vsi državljani in državljanke veselimo še enega zlatega odličja v zimskih športih," pa je predsednik vlade zapisal v čestitki Kranjcu in dodal, da je njegov današnji skok dokaz zmagovalnega duha in borbenosti, ki ga v slovenskem športu imamo. "Verjamem, da ga imamo  vsi. Čestitke vam, ki nam to vedno znova dokazujete."

Našemu zlatemu skakalcu je predsednik vlade zaželel še veliko uspehov tudi v prihodnje.

Direktor Zavoda Tivoli Roman Jakič pa je na Twitterju zapisal: "Danes je zmagala @tinamaze Danes je naš skupni praznik :))" Po zmagi našega skakalca pa dodal: "Današnja športna nedelja je nora. Nor je tud on, ki gre gor. Pol pa še zmaga. Bravo Robert Kranjec. Čestitke tudi Prevcu&Tepešu. Frajerji!" Nič manj navdušen ni bil naš hokejist Anže Kopitar: "Bravo Robi in ostali skakalci, bravo @TinaMaze in #heroteam za vrhunske rezultate!!! #strupjevmajhnihflaškah #ifeelslovenia".

Med tistimi, ki je Tini čestital, je bil tudi predsednik Slovenije Borut Pahor: "Braaavooo @TinaMaze čestitke za današnji podvig, Zlata lisica!!!“ Minister Žiga Turk pa je pripomnil: "Minister za šport ve, kdaj se najbolj splača priti gledat :) #Zlatalisica"

Poslanec SDS Jože Jerovšek pa je bil pozoren tudi na "Tinin razigran slovenski ponos ob glasnem petju himne“: "@TinaMaze Tudi za žar ob petju himne hvala!“

"Tina, kraljica snežnih strmin!!! Se veselim Tvojega uspeha, čestitam vsej ekipi in komaj čakam na dirke v Schladmingu.,“ je bil nad uspehom naše smučarke navdušen poslanec v Evropskem parlamentu Milan Zver, minister za zunanje zadeve Karl Erjavec pa je svojo čestitko zapisal kar v angleščini: "Bravo @TinaMaze, amazing! You are our Golden Fox!" (Bravo @Tina Maze, neverjetno! Ti si naša Zlata lisica!)

"Congrats! "@TeamSlovenia: It is a Slovenian day, victory also for #robertkranjec in ski flying world cup in Vikersund.Slovenia rocks today (Čestitke. @TeamSlovenia: To je slovenski dan, zmaga še za #robertkranjec s skokih v Vikersundu.Slovenija danes "rocka")," pa so pozneje še dodali na Twitterju ministrstva za zunanje zadeve.

"Bravoooo! Proslavljamo,“ je bila kratka europoslanka Romana Jordan, nekdanji smučar Rene Mlekuž pa je dodal: "No words! (Brez besed) Poklon! @TinaMaze #Zlatalisica.“


Oglasila se je tudi Zofija Mazej Kukovič: "Mariborčani in Tina so danes osvojili svet.Čestitke in hvala za čudovit dan!Zapisan bo v zgodovini in v naših spominih."

Z besedami, da je Tina "simply the best (enostavno najboljša)“, pa je pevka Eva Boto verjetno najbolje od vseh strnila današnje misli vseh Slovencev.

Komentarjev 7
  • iravadi 05:45 28.januar 2013.

    Ah, ko bi le lahko športniki nadomestili naše politike...

  • Darko 22:39 27.januar 2013.

    .............Direktor Zavoda Tivoli Roman Jakič pa je ..............ker jakič je direktor zdaj ali je bil - žurnalovci a kaj veste

  • rogixl 22:01 27.januar 2013.

    A rokometašem ni pa nihče čestital?