Slovenija
14 ogledov

Danes najbolj vroč dan

Če vas toča ulovi na avtocesti, se nikar ne ustavljajte pod nadvozi. (Foto: R. S Žurnal24 main
Po napovedih vremenoslovcev popoldne spet lahko ponekod pada toča, izključeni pa niso niti močnejši sunki vetra in močnejše nevihte. Današnji dan je najbolj vroč letos.

Zajel nas je tretji letošnji vročinski val in današnji dan je bil najtoplejši letos.

Na Hrvaškem do 38 stopinj
Trenutno je v večjem delu Hrvaške okoli 32 stopinj, jutri pa naj bi se živo srebro povzpelo že do 34 stopinj Celzija. V naslednjih dneh vremenoslovci napovedujejo 38 stopinj Celzija.

Temperature so se dvignile do 34 stopinj Celzija, v prihodnjih dneh pa lahko pričakujemo še hujšo vročino: do 36 stopinj Celzija.

V višjih območjih Primorske so previsoke koncentracije ozona. Več o tem si lahko preberete v članku Visoka koncentracija ozona. Sodeč po vremenski napovedi bo koncentracija ozona previsoka vse do večera, podobno pa lahko pričakujemo tudi v naslednjih dneh.

Na Agenciji RS za okolje pa opozarjajo, da bodo popoldne in zvečer možne močnejše nevihte s krajevnimi nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo.

Kot je razvidno s priložene karte Slovenije, so najbolj ogroženi kraji v zahodni polovici države.

Vse o vremenu na našem portalu www.vreme.net.

In kaj nas čaka v prihodnjih dneh? Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne pa se bodo spet, predvsem v severni polovici Slovenije, pojavljale plohe in nevihte.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 21, najvišje dnevne od 29 do 34 stopinj Celzija. V sredo in četrtek bo večinoma sončno, popoldne bodo predvsem v hribovitih krajih nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Vroče bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.