Slovenija
81 ogledov

Danes: petelinji dvoboj

slovenija 13.01.14. Dolenjska, Sentjernej, skoraj prazna sejna soba obcinskega s Jerca Božič Kranjec
Kanalščina. Izredna seja včeraj odpovedana, danes dvoboj Hudoklin - Pavlič.

Današnji zbor občanov o komunalnih dajatvah, ki Šentjernejčane razburjajo že leto in pol, bo, kot pričakuje župan Franc Hudoklin, znova zgolj dvoboj med njim in Albertom Pavličem, vodjo opozicijske skupine Ljudska alternativa. Kazalo je, da bo uvod v dvoboj že včerajšnja izredna občinska seja na isto temo, a se je je udeležila le tretjina svetnikov, zato je bila zaradi nesklepčnosti odpovedana.

Predčasne volitve bi

Na seji so sicer po Pavličevih besedah želeli svetnikom in županu predstaviti sklepe z decembrskega zbora občanov, ki se ga ti niso udeležili, med drugim tudi, naj vsi svetniki in župan odstopijo ter tako omogočijo predčasne volitve. O boju s Hudoklinom pa pravi: "Če ljudje izražajo svoja pričakovanja, zame to ni politični obračun." Šele ko se je zgodila ulica, je župan podpisal dogovor o zmanjšanju komunalnega prispevka, je prepričan Pavlič.

Obljublja subvencijo

Hudoklin namerava danes predstaviti tudi namen občine, da bo subvencionirala male čistilne naprave po okoliških vaseh, Pavlič pa je prepričan, da gre pri tem zgolj za pridobivanje podpore občanov, saj možnosti za to v proračunu ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.