Slovenija
16 ogledov

Danes pred delavce

Delavci stavkajo na delovnem mestu in čakajo, kdaj bo prednje stopil predsednik Žurnal24 main
Tom. Stavkajoči delavci čakajo na Gričarja. Danes naj bi jim povedal, kdaj bodo avgustovske plače.

Mokronog. Zaposleni v Tomu so stavko tudi včeraj nadaljevali na delovnih mestih, kjer so pričakovali Bruna Gričarja, predsednika uprave, da bi jim povedal, kdaj naj bi končno dobili avgustovske plače. Kot nam je povedala Majda Marolt, sekretarka območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje, je Gričar včeraj obljubil, da bo danes stopil pred delavce.

Za vse ali nikogar
"Uprava si prizadeva, da bi izplačali plače za avgust," je pojasnila Maroltova, neuradno pa smo izvedeli, da naj bi uprava ponudila izplačilo avgustovskih plač le proizvodnim delavcem, a stavkajoči na to niso pristali in so zahtevali izplačilo vsem zaposlenim ali nikomur.

Kot smo še neuradno izvedeli, naj Tomovi delavci ne bi več mogli hoditi na malice v mokronoško gostilno Deu, saj naj bi ji podjetje Tom dolgovalo plačilo že vse od februarja. Prav tako naj bi Tom od februarja dolgoval plačilo goriva za tovornjake na bencinski črpalki Deu. "O teh malicah ne vem nič, vem le, da je za malico delavcev, prav tako pa tudi za prevoz na delo in z njega, poskrbljeno," je navedeno komentirala Maroltova. Gričar pa se na naše telefonske klice včeraj ni odzval.

Vzorce bodo naredili
Danes tako teče peti dan stavke v Tomu, s tem da jo zaposleni večinoma – razen torka, ko so bili doma – preživijo na delovnem mestu. "Vsako jutro skličemo zbor delavcev, nato pa tečejo pogajanja z upravo, s katero smo se tudi dogovorili, da bodo delavci nujno potrebne vzorčne modele kljub stavki naredili," nam je še povedala Maroltova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.