Slovenija
19 ogledov

Danes rok za odprtje posebnih računov

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Oktobrske lokalne volitve. Organizatorji kampanje morajo najkasneje danes odpreti posebne transakcijske račune, s katerih bodo poravnali vse stroške kampanje.

Poleg odprtja računov z oznako "za volilno kampanjo" morajo javna glasila do danes objaviti pravila za spremljanje volilne kampanje.

Organizatorji volilnih kampanj so lahko sami kandidati, predlagatelji kandidatov ali list kandidatov ter politične stranke; za volilno kampanjo volitev za župane in občinske svetnike morajo odpreti ločena računa.

Vsa sredstva, ki jih namenijo ali dobijo za financiranje volilne kampanje, morajo zbrati na tem posebnem računu. Vse stroške volilne kampanje pa morajo poravnavati izključno s tega računa, najpozneje v štirih mesecih po dnevu glasovanja pa mora račun zapreti.

Kampanja se bo začela 10. septembra, končala pa 8. oktobra ob polnoči, ko bo nastopil volilni molk.

Stroški volilne kampanje za volitve v občinski svet ne smejo preseči 0,40 evra na posameznega volilnega upravičenca v občini, stroški kampanje za volitve župana pa 0,25 evra na posameznega volilnega upravičenca v občini. V primeru ponovitve glasovanja se stroški volilne kampanje za kandidata lahko povečajo še za 0,15 evra na posameznega volilnega upravičenca v občini.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.