Slovenija
67814 ogledov

Pred nami je občutna sprememba vremena: To nas čaka naslednji teden

vreme jesen dež oblačnost ptica Profimedia
Danes še sončno, nato pa ...

Medtem ko nas danes še čaka jasen dan, pa bo vreme že jutri pokazalo drugačno plat. "Za vikend nas čaka izrazita vremenska sprememba. Prešli bomo pod vpliv toplejšega in bolj vlažnega jugozahodnega vetra. Že jutri popoldne bodo predvsem v gorskih pregradah na zahodu možne padavine, zvečer pa se bo dež že razširil nad zahodno Slovenijo," pravijo na agenciji za okolje. 

Sobota bo v severovzhodni in severni Sloveniji še delno jasna, drugje pa se bo pooblačilo. V hribovitih krajih na zahodu države bo v soboto popoldne že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Medtem ko bodo najnižje jutranje temperature od 3 do 8 °C, na Primorskem do 11 °C, se bodo najvišje dnevne gibale od 14 do 20 °C. Ob morju in na vzhodu Slovenije se bo segrelo do 22 °C. 

"Nedelja bo oblačna in sploh na zahodu deževna. Znova bodo možni tudi nalivi," napovedujejo na agenciji. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. 

"Vreme se tudi ob v začetku prihodnjega tedna ne bo ustalilo. Bolj ali manj bomo pod vplivom ciklonskega območja. Od srede naprej bo spet hladneje, v gorah bo najverjetneje znova zapadlo nekaj snega," pravijo. Od ponedeljka do srede lahko tako pričakujemo oblačno vreme s pogostimi padavinami. V zahodni polovici države bo padlo več dežja. Kot piše agencija za okolje, bo od četrtka do sobote verjetnost za padavine predvidoma nekoliko zmanjšala. 

Lahko bi padel nov septembrski rekord

Da je pred nami obdobje obilnejšega deževja, piše tudi Ciklon.si. "Prvi val deževja, ki bo bolj obilen od drugega, bo trajal tja do četrtka. V zahodni, osrednji in južni Sloveniji bi lahko padlo več kot 200 mm dežja, kar bi pomenilo za Ljubljano nov septembrski rekord," pišejo. 

V začetku oktobra bi lahko imeli "možne vdore mrzlega celinskega zraka iz Rusije oz. severa in razmeroma sveže vreme"

dezurni@styria-media.si
 

 
Komentarjev 5
 • Melanie_Nunez 13:34 24.september 2022.

  Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Zaa prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti.............>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦

 • Ocvirke 20:49 23.september 2022.

  In kakšen bo odgovor EU na "možne vdore mrzlega celinskega zraka iz Rusije"...saj tako samo nekoristno drek mešajo, naj pa še ene sankcije na vreme udarjo.

 • Avatar zoo
  zoo 17:42 23.september 2022.

  Sijaj, sijaj sončece, oj sonce rumeno..... :)