Slovenija
20 ogledov

Danes skrajni rok za doplačilo dohodnine

Dohodnina Boštjan Tacol
Davčna uprava RS bo danes še preostalim zavezancem po pošti na dom poslala informativne izračune dohodnine za leto 2011. Zavezanci, ki so informativni izračun že prejeli, pa morajo morebitno premalo plačano dohodnino doplačati najpozneje danes.

Zavezanci, ki so informativni izračun dohodnine že prejeli, morajo morebitno premalo plačano dohodnino doplačati najpozneje danes, preveč plačano dohodnino pa je davčna uprava v ponedeljek zavezancem že vrnila na bančne račune.

Ob tem na Dursu pojasnjujejo, da so vračilo izvedli na zadnji odprti in veljavni transakcijski račun, ki pa ni nujno isti, kot je naveden v informativnem izračunu dohodnine.

Ni podatkov? Napoved morate vložiti sami!

Informativne izračune bodo izdali rezidentom Slovenije, ki so zavezanci za vložitev dohodninskih napovedi. To so tisti, katerih obdavčljivi dohodki so lani presegli 3143,57 evra.

Izračuna pa ne bodo prejeli tisti zavezanci, za katere davčna uprava od izplačevalcev dohodkov ni prejela podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 31. julija. Obrazec napovedi je dostopen na vseh davčnih uradih oziroma izpostavah in na spletni strani Dursa.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.