Slovenija
6 ogledov

Danes spet o podražitvi vode

Miran Müllner (SNS) je poskrbel za peticijo proti podražitvi vode, ki jo je ozna Žurnal24 main
Nova Gorica. Kljub znižani vzdrževalnini nekateri vztrajajo, da je treba nova pravilnika preklicati.

“Približno enake cene so v Celju, Ljubljani, Kopru in še kje, a takšnega revolta kot pri nas ni bilo nikjer,” je pred današnjo sejo mestnega sveta, na kateri bo najbolj vroče pri vnovičnem razpravljanju o podražitvi vode, povedal novogoriški župan Mirko Brulc. Pojasnil je še, da je bil tudi sam presenečen nad zneskom na položnici, a v isti sapi dodal, da tako poceni vode, odvažanja smeti in podobnega ne bo nikoli več. “Prepričan sem, da bomo na seji tarifna sistema za obračunavanje vode popravili, da bo to ugodnejše za prebivalce,” je še povedal in pojasnil, da gre predvsem za polovično znižanje vzdrževalnine, ki je zneske na položnicah najbolj zvišala.

Razprava bo burna
“Razprava bo precej burna, saj bodo volitve kmalu tu, tako da bodo poskušali nekateri mestni svetniki to temo izrabiti v svojo korist,” je še povedal župan. Svoj predlog za dopolnitev in spremembe tarifnega sistema so včeraj poslali iz svetniške skupine LDS. Podražitvi vode nasprotujejo v Listi Roberta Goloba. Najglasnejši pa je bil svetnik SNS Miran Müllner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.