Slovenija
19 ogledov

Danes štetje, žreb morda že jutri

Mirna Peč bo svojega novega ali novega-starega župana zagotovo dobila še ta tede Žurnal24 main
Glasovnice. Lah zahteva pregled ene, Pungerčar štetje na enem volišču in pregled vseh neveljavnih.

Občinska volilna komisija bo danes na podlagi ugovorov obeh županskih kandidatov, Zvoneta Laha in Leopolda Pungerčarja, ki sta prejela enako število glasov, znova preštela oziroma pregledala določene glasovnice.

Sestanek imajo v poznih popoldanskih urah, nam je povedal Lah, ki je dal ugovor na le eno neveljavno glasovnico. Pungerčar je na drugi strani zahteval vnovično štetje glasovnic na volišču druge volilne enote na Postaji 33, v Gostilni Ogulin. Poleg tega Pungerčar, kot nam je povedala Mirna Barbo, tajnica volilne komisije, želi tudi vnovičen pregled vseh neveljavnih glasovnic – torej tudi tiste, ki se Lahu zdi sumljiva že od razglasitve neuradnih rezultatov.

"Verjamem v delo volilnih komisij, in če Zvone ne dvomi o njih, tudi meni ni treba," je Pungerčar odgovoril na vprašanje, zakaj ni zahteval vnovičnega štetja vseh glasovnic.

Žreb še ta teden
Žreb ne bo prihodnji teden, kot smo zapisali včeraj, temveč še ta teden, saj so na občinski volilni komisiji ugotovili, da morajo svoje poročilo županu oddati najpozneje v šestih dneh, tako da bodo žreb, če bo ta potreben, opravili v četrtek oziroma najpozneje v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.