Slovenija
15 ogledov

Danes tehnični pregled

Športni center Stožice bo svojo spletno stran dobil (šele) naslednje leto, pravi Žurnal24 main
Stožice. Grep ni dokončal parka nad trgovskim centrom, fitnesa ...

Ljubljana. Komisija ministrstva za okolje in prostor bo danes opravila zaključni tehnični pregled v Športnem parku Stožice, pravijo na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Grep do roka, to je do konca novembra, ni dokončal zunanje ureditve, “ker je zaradi zastoja pri financiranju izgradnje trgovskega centra ni mogoče izvesti v celoti”, pojasnjujejo na MOL. To pomeni, da še ni dokončana betonska plošča, na kateri so med drugim predvideni park, vadbeni center z nogometnimi igrišči, igrišče za odbojko na mivki, skejtpark, zunanji fitnes, tekališče in drugo.

Kljub temu MOL Grepu še ni podaljšala roka, čeprav ni dokončal tudi fitnesa in plezalne stene v dvorani, zunaj pa zasadil rastlin. Mu je pa do zdaj za Stožice plačala 25,6 milijona evrov, naslednje leto bo še 11,7 milijona. Ob tem sta v okviru javno-zasebnega partnerstva sklenila pobote v višini 106 milijonov evrov. Občina v zadnjega pol leta z Grepom ni podpisala aneksa, a enega pripravlja, ker ni opravil vseh del pri komunalnem opremljanju. Prav tako ni saniral vlage na stenah garažne hiše. “To se bo lahko kakovostno saniralo po dokončanju del na trgovskem centru in končni ureditvi zunanjosti nad trgovskim centrom,” še pravijo na MOL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.