Slovenija
19 ogledov

Danes toča, jutri sonce

1/29
Žurnal24 main
Na Primorskem ponekod pada toča. Drugod po Sloveniji še vedno prevladujejo deževne padavine, a že jutri bo sledilo izboljšanje.

Danes bo še pretežno oblačno, najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija. Vse do večera lahko pričakujemo krajevne plohe.

A že jutri in v petek bo sledilo izboljšanje. Tudi v soboto, ko bo potekala vseslovenska čistilna akcija Očistimo Slovenijo, bo vreme lepo.

Vas zanima, kakšno bo vreme v prihodnjih dneh? Za več podrobnosti si oglejte naš vremenski portal vreme.net.

Naslednji teden bolj sončen
"Od danes naprej bo vsak dan več sonca in manj ploh. Sobota je za zdaj videti zelo suha, čeprav bo v notranjosti države možna oblačnost – a brez padavin. Topleje bo," pravi dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje, Janez Markošek.

Vse kaže, da je pred nami sončno obdobje, v katerem se bodo tudi temperature precej dvignile: "Prihodnji teden bo vse do četrtka sončno, za naprej pa še ne vemo," dodaja Markošek.

Pazljivo v hribih
Za tiste, ki se odpravljate v hribe, je potrebna dodatna pazljivost. V zadnjih dneh je namreč v visokogorju zapadlo precej novega snega in tudi danes sneženje ne preneha.

Kot nam je dejal Tone Škarja iz Planinske zveze Slovenije, v teh razmerah obstaja povečana nevarnost snežnih plazov, zato naj se neizkušeni gorniki raje še nekaj časa izogibajo visokim vrhom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.