Slovenija
26 ogledov

Danes v DZ o razrešitvi uprave Darsa

Poslanci morajo danes vnovič potrditi zakon o upravljanju kapitalskih naložb, če Žurnal24 main
Državni zbor bo danes razpravljal o razrešitvi uprave Darsa, ter o resoluciji do uresničevanja odločbe ustavnega sodišča, s katero je sodišče ustanovilo občino Ankaran.

Danes bo državni zbor največ časa namenil problematiki nespoštovanja poziva računskega sodišča za začetek postopkov za razrešitev uprave Darsa. Obravnavo na plenarni seji je zahtevala komisija za nadzor javnih financ.

Računsko sodišče je namreč ugotovilo, da sta Mateja Duhovnik in Gordana Bošković kršili obveznosti dobrega poslovanja in predlagalo nadzornemu svetu naj jih razreši. A tega ni storil, saj razloga za to naj ne bi bilo.

Zato je komisija za nadzor javnih financ, ki vztraja pri zamenjavi tako uprave kot nadzornega sveta Darsa, sklenila to problematiko obravnavati še na plenarni seji DZ. Državni zbor bi vladi in Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb RS naložil pripravo ustreznih ukrepov za upoštevanje priporočil računskega sodišča v zvezi z nezadovoljivimi popravljalnimi ukrepi ob revizijah.

V DZ bodo obravnavali tudi resolucijo DZ do uresničevanja odločbe ustavnega sodišča, s katero je sodišče ustanovilo občino Ankaran. Na predlog Luke Jurija (SD) bo DZ ugotovil, ali je ustanovitev občine v nasprotju z ustavo in da je ustavno sodišče s svojo odločitvijo poseglo v pristojnosti DZ.

Predsednik vlade Borut Pahor in ministri pa bodo odgovarjali tudi na poslanska vprašanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.