Slovenija
27 ogledov

Danes vas zdravniki pregledajo zastonj

pregled zdravnik Shutterstock
Pregledi so namenjeni vsem ljudem v Sloveniji, prednost imajo tisti brez zdravstvenega zavarovanja, ki pa so se morali predhodno naročiti.

Številni zdravniki in zobozdravniki zasebniki bodo danes po vsej Sloveniji opravili več kot 700 brezplačnih pregledov ljudi, ki pregled potrebujejo, pa do njega iz različnih razlogov ne morejo priti. 

Brez zavarovanja vse vseč ljudi 

Organizatorji akcije opozarjajo, da je med nami vse več ljudi, ki se jim iz najrazličnejših razlogov čedalje bolj odmika celo temeljna zdravstvena oskrba. Brez zavarovanja niso več le migranti in pripadniki etničnih manjšim. Vedno več je tudi povsem običajnih, nekdaj celo uspešnih ljudi, ki si zdravstvenega zavarovanja ne morejo več privoščiti zaradi stiske, v kateri so se znašli zaradi gospodarske krize.

Za zgled so jim bili odvetniki 

Dan odprtih vrat za bolj zdravo Slovenijo organizirata revija Viva in Zavod Viva v sodelovanju z zdravniki zasebniki po vzoru odvetniške akcije pro bono. Akcijo pa sta podprla tudi Rdeči križ in Slovenska filantropija. Dan odprtih vrat je del projekta zdravstvenega opismenjevanja Govori jezik zdravja, ki ga je podprlo tudi ministrstvo za zdravje, so še zapisali v Vivi.

Komentarjev 1
  • jaki 08:12 15.marec 2014.

    dragec, kar v vrsto- psihiatrija je tud zastonj!