Slovenija
20 ogledov

Danes vročina, prihodnji teden padavine

Sonce Shutterstock
Danes vroč dan, temperature do 34 stopinj. Arso izdal rumeno opozorilo. Že jutri in vse do prihodnjega konca tedna spet spremenljivo s plohami in nevihtami.

Po napovedi meteorologov bo danes vroč dan, temperature bodo segale vse do 34 stopinj Celzija. Agencija za okolje je za celotno območje države izdala rumeno opozorilo, s katerim opozarja na morebitno nevarnost in ljudem svetuje, da so zaradi visokih temperatur pozorni.

"Potrebno je spiti veliko tekočine, s katero nadomestimo izgubljeno. Poiščimo senco in morebitna dela zunaj opravimo raje zjutraj in pozno popoldne," pravi Andrej Pečenko z Arsa.

Dodaja, da po današnjem vročem dnevu že jutri sledi znosnejše vreme. "Jutri bo sprva delno jasno, čez dan bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Dnevne temperature bodo od 23 do 28, v vzhodni Sloveniji do 30 stopinj Celzija," napoveduje Pečenko.

V nadaljevanju tedna bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, v četrtek in petek bodo manj pogoste, prihodnji vikend pa bo padavin spet več.

Opozorilo tudi na Hrvaškem

Tudi za Hrvaško, kamor se med počitnicami odpravijo številni Slovenci, za prihodnji teden napovedujejo nestabilno vreme. Jutri bo spremenljivo s posameznimi padavinami zlasti na severnem in osrednjem Jadranu. Še vedno bo vroče, tudi soparno.

Nestabilnost se bo v torek razširila na vso Hrvaško. Tako kot pri nas, so tudi na Hrvaškem danes izdali rumeni alarm zaradi vročine, od jutri naprej pa zaradi močnih neviht in tudi tako imenovanih pijavic oziroma zračnih tromb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.