Slovenija
12 ogledov

Danes zastonj v muzej

Ne le na muzejski dan, brezplačen vstop bo omogočen tudi junija ob Poletni muzej Žurnal24 main
Muzejski dan. Brezplačen vstop, delavnice in vodstva po razstavah, večinoma do 18. ure.

Danes si bo zbirke in razstave v ljubljanskih muzejih in tistih v okolici mogoče ogledati brezplačno, saj muzeji praznujejo svoj mednarodni dan. Prost vstop bo med drugim v Mestni muzej Ljubljana, Galerijo Jakopič, Tobačni muzej, Narodni muzej Slovenije, Mednarodni grafični likovni center in Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki. Organizirana bodo tudi brezplačna javna vodstva po razstavah ter delavnice za otroke in odrasle, v Tehniškem muzeju Slovenije tudi delavnica peke kruha za brezposelne in socialno ogrožene.

V Prirodoslovnem muzeju Slovenije, ki bo danes odprt do 18. ure, na mednarodni muzejski dan naštejejo povprečno 1.600 obiskovalcev.

To je glede na običajne dni znatno povečan obisk,” je povedala direktorica Breda Činč Juhant in dodala, da je število v primerjavi s Prešernovim dnem precej manjše. Takrat so zaradi varnosti razmišljali celo o omejitvi sočasnega vstopa v razstavne prostore. Nasploh se število obiskovalcev po njenih besedah povečuje. “Žal pa je treba poudariti, da ne na račun plačane vstopnine, temveč prostega vstopa,” je dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.