Slovenija
13 ogledov

Danes zvečer nekatera mesta v temo

ljubljana: 20.02.2007, cestna svetilka, javna razsvetljava, lue, ljubljanska obv Boštjan Tacol
Ura za Zemljo. Ob 20.30 bodo v 34 slovenskih občinah ponekod ugasnili javno razsvetljavo.

Danes med 20.30 in 21.30 bodo v 34 slovenskih občinah na nekaterih ulicah ugasnili javno razsvetljavo. Gre za pobudo proti spremembam v okolju Ura za Zemljo, ki jo je leta 2007 začela organizacija WWF Avstralija. Od takrat je projekt prerasel v globalno gibanje, v katerem je sodelovalo že 5.251 mest, 1,8 milijarde ljudi in 135 držav na vseh sedmih celinah.

V Ljubljani ugasne grad

V Ljubljani bodo podobno kot v preteklih letih zatemnili Ljubljanski grad, pridružili pa se mu bodo še nekateri javni zavodi. V Mariboru bodo na desnem bregu Drave zatemnili Tržaško cesto, okolico tovarne Swaty do centra Baumax, del Ljubljanske ulice, Igriško ulico, Borovo vas, del Ceste proletarskih brigad, del Dravograjske ceste in Titovo cesto od mostu do Linhartove ulice. Na levem bregu pa bodo eno uro v temi Titov most, del Ulice kneza Koclja, Gosposka ulica, Slovenska ulica, Jurčičeva ulica, Vetrinjska ulica, Mladinska ulica, Maistrova ulica, Gregorčičeva ulica, Slomškov trg in Tomšičeva ulica.

Glavni so v Velenju

Glavni nacionalni koordinator projekta je Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda Velenje, kjer bo danes že od 8. ure potekala celodnevna delovna akcija urejanja šolskih atrijev. Občina bo zvečer ugasnila razsvetljavo na Velenjskem in Šaleškem gradu, v Domu kulture Velenje, Vili Bianci, Mladinskem hotelu Velenje, Mladinskem centru Velenje ter na Titovem trgu.

Pobudi se med drugimi pridružuje tudi Državni zbor RS, ki bo danes zvečer tako ugasnil luči, ki osvetljujejo zgradbo.

Komentarjev 1
  • JONIJONI 22:53 12.april 2014.

    V državnem zboru so že zdavnaj izgubili luč!!