Slovenija
20 ogledov

Darila za ločevanje odpadkov letos ne bo

Snaga Maja Kalan
Pretekla tri leta je Snaga januarja v uporabnikom "podarila" decemberske položnice za odvoz odpadkov, letos pa prvič ne, ker je bil dejanski odvoz enak načrtovanemu.

Javno podjetje Snaga je lani januarja vsem uporabnikom izdalo dobropis v višini decembrskega računa ter jim tako "podarila" decemberske položnice za odvoz odpadkov. Podobno je bilo tudi dve leti prej, leta 2014 in 2015, letos pa se nižjih položnic Ljubljančani niso mogli veseliti.

"Zaradi povečanega deleža ločeno zbranih odpadkov in posledično manjšega deleža odloženih odpadkov je Snaga konec leta 2014 vse svojim  uporabnikom izdala dobropis v višini decembrskega računa za ravnanje z odpadki, decembra 2015 pa je občanom vrnila denar in povprečno položnico znižala za 60 odstotkov," razlagajo pri Snagi. 

Načrtovano enako dejanskemu

Pojasnjujejo, da se storitve ravnanja z odpadki zaračunavajo na podlagi načrtovanih količin akontativno. "Če konec obdobja ugotovimo, da so količine dejansko manjše od načrtovanih, pripravimo količinski poračun," pojasnjujejo. "Pri oblikovanju naših cen torej upoštevamo načrtovane količine opravljenih storitev in načrtovane stroške ter prihodke za naslednje obdobje."

Ker so v letih 2014 in 2015 uporabnikom zaračunali preveč odpadkov, razlika je nastala zaradi boljšega ločevanja od predvidenega oziroma zaradi manj odpadkov v črnih zabojnikih, so za uporabnike pripravili poračun, v letu 2016 pa razlik med načrtovanimi in dejanskimi količinami ni bilo, zato poračuna za leto 2016 ni bilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.