Slovenija
12 ogledov

Darilo še skrivnost

Za najmlajše se v sklopu Veselega decembra tudi letos obeta zabava z otroško ani Žurnal24 main
Veseli december. Dedek Mraz DPM Mojca bo razveselil več kot štiri tisoč otrok.

˝Poslali smo več kot štiri tisoč prošenj, doslej se je odzvalo 140 donatorjev, zbrali pa smo 30 tisoč od potrebnih 85 tisoč evrov,˝ je pred dnevi pojasnil Janez Pavlin, vodja Veselega decembra, in izpostavil Krko, ki je že nakazala 20 tisočakov, Revoz in dolenjske občine.

Darilo – presenečenje
Letos bodo obdarili 4.185 otrok, rojenih med letoma 2003 in 2008, v sedmih dolenjskih občinah, obdarovanja pa bodo po različnih krajevnih skupnostih potekala med 13. in 23. decembrom.

V projektu Veseli december sicer sodeluje okrog sto prostovoljcev, vsebine darila pa zaradi pričakovanj otrok ne želijo izdati.

˝Sestavljalo ga bo kar sedem stvari, ki so primerne za otroke vseh starostnih skupin. Darilo bo v dveh različicah, saj želimo malčke staršev, ki imajo več kot enega otroka, razveseliti z različnim darilom,˝ je še pojasnil Pavlin.

Pozdrav Miklavža
Dedek Mraz bo svoj pohod po Dolenjski začel na Glavnem trgu 13. decembra. Še pred tem pa bo otroke 5. decembra ob 17. uri z balkona Rotovža otroke pozdravil Miklavž.

Za zabaven program bo skrbela Maja Kokol, ki ji bodo družbo na odru delali plesalci Plesnega studia Novo mesto in Daisy Girls.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.