Slovenija
22 ogledov

Daroval za življenje

(Foto: Ministrstvo za zunanje zadeve) Žurnal24 main
Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar je danes daroval kri in ob tem povedal: "Eden najlepših občutkov je, ko s tem, da daruješ kri, nekomu rešuješ življenje."
Akcija "Daruj za življenje" se je razvila na pobudo Petrola. Z njo Rdeči križ Slovenije ter pobudniki akcije skušajo spodbuditi ljudi, predvsem mlade, da postanejo redni krvodajalci.

Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar se je danes na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani udeležil krvodajalske akcije "Daruj kri za življenje". 

Minister Žbogar je pred akcijo povedal: "Nekdo je nekoč dejal: 'Človeška bitja smo od rojstva do smrti odvisna od pomoči drugih.' V tem je veliko resnice. Krvodajalstvo je prostovoljna aktivnost in ena tistih tihih dejavnosti, ki s svojo dolgo tradicijo opozarjajo, da prostovoljstvo in solidarnost nista zgolj besedi. Živita tudi v svetu, ki je tako prepojen s potrošništvom in v katerem ima vse svojo ceno. Eden najlepših občutkov je, ko s tem, da daruješ kri, nekomu rešuješ življenje," je povedal minister Žbogar in dodal, da je bil krvodajalec tudi njegov oče. 

Krvodajalstvo povezuje Slovence
"Krvodajalstvo je tudi ena tistih dejavnosti, ki Slovence povezuje in jih ne ločuje na naše in vaše, ampak zgolj na tiste, ki kri potrebujejo, in tiste, ki jo darujejo. V nedeljo je dan diplomacije in diplomati smo tej državi pripravljeni dati veliko. Nekateri diplomati so tudi redni krvodajalci in svoje kolege bom ob dnevu diplomacije dodatno spodbudil, da se množičneje vključijo v vrste krvodajalcev," je še poudaril Žbogar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.