Slovenija
5253 ogledov

Dars bo za dober mesec popolnoma zaprl hitro cesto

 Zaprta hitra cesta čez Rebrnice
1/2
Žurnal24 main
Dars bo danes zaradi gradbenih del predvidoma vzpostavil zaporo hitre ceste .

Hitra cesta bo zaprta med cestninsko postajo Nanos in izvozom Vipava v smeri Ljubljane, po načrtih bo zapora trajala do 7. oktobra. Med 7. in 21. oktobrom bo nato sledila še zapora v smeri Nove Gorice.

Poleg rušitve in preureditve cestninske postaje Nanos bosta v sklopu gradbenih del obnovljena tudi voziščna konstrukcija hitre ceste Razdrto-Vipava ter razcep Nanos.

Za tovornjake obvoz prek Italije

V času zapore bo obvoz urejen po vzporedni regionalni cesti, tranzitni tovorni promet pa bodo preusmerili iz Italije prek Fernetičev do razcepa Gabrk in nato na primorsko avtocesto.

Že v sredo je Dars do 21. oktobra medtem zaprl krak razcepa Nanos, ki se s primorske avtoceste iz smeri Kopra odcepi proti Novi Gorici. Obvoz poteka prek avtocestnega priključka Razdrto na primorski avtocesti.

V Vipavi so besni

Napovedana zapora je sicer sprožila nasprotovanje v Občini Vipava, predvsem pa se nad napovedano zaporo pritožujejo prebivalci Podnanosa, ki so imeli pred leti težave zaradi gostega tovornega prometa po magistralni cesti. Po letu 2009, ko so odprli hitro cesto preko Rebernic, se je stanje izboljšalo. Ker se bojijo hrupa in drugih nevšečnosti ob zapori hitre ceste, krajani grozijo tudi z njenim protestnim zaprtjem.

Vipavska občina in Dars sta se sicer še pred začetkom gradnje hitre ceste preko Rebernic dogovorila, da bo popravljena močno poškodovana magistralna cesta, ki so jo težki tovornjaki ob gradnji hitre ceste še dodatno poškodovali. Doslej je bil popravljen le manjši del ceste, preostali del pa je plazenje terena pod viaduktom Boršt še dodatno uničilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Bianca_Baines 14:32 17.september 2018.

    Začnite z gotovino takoj ....Uporabite nekaj ur prostega časa, da vsak tedebnn zaslužite dodatnih 5000 $ na računu PayPal ... Preberite več o naslednjem spletnem mestu ... >>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com ...prikaži več www.WebJob98.Com

  • Skipi 14:19 16.september 2018.

    Samo toliko povem da so na kitajskem v 48 urah porušili kilometer dolg viadukt in zgradili ter pleplastili novo avtocesto. Tako da se da prej kot v mesecu.

  • 1111 12:57 16.september 2018.

    IDIOTI!!!!! Zakaj mi sploh kupujemo vinjete...banda nesposobna!