Slovenija
20 ogledov

Dars jim je še dolžan

Gradbišče avtoceste v Trebnjah Jerca Božič Kranjec
Avtocestni dolg. Poleg navezave na Mirnsko dolino ga je še nekaj.

Kmalu bosta minili dve leti, odkar so mimo Trebnjega dokončali še zadnji odsek dolenjske avtoceste, a vsa dela v okviru odsekov Pluska–Ponikve in Ponikve–Hrastje še niso dokončana.

Poleg navezave avtoceste na Mirnsko dolino, ki jo trenutno gradijo, bo, kot nam je povedal Marjan Koler iz Darsove službe za odnose z javnostmi, treba sanirati občinske in državne ceste, ki so bile poškodovane zaradi gradnje avtoceste, ter dokončati še nekatere deviacije cest in javnih poti, odpraviti pomanjkljivosti, dokončati izkop na območju industrijske cone v Dolenji vasi ter pokriti vkop in deviacije Mirna Peč.

Navezava kmalu nared

Navezava avtoceste na Mirnsko dolino zajema nadvoz, viadukt in pripadajoče deviacije. “Trenutno izvajamo dela na viaduktu Trebnje, na nasipu od krožišča proti Mirni, prestavljamo komunalno-energetske vode, izvajamo dela na premostitvenih objektih,” je pojasnil Koler.

Naložba, ki jo izvaja novomeški CGP, bo veljala dobrega 3,2 milijona evrov, dokončali pa naj bi jo do konca avgusta. Trebanjcem bo prinesla težko pričakovano razbremenitev tovornega prometa skozi mesto, saj bo iz industrijske cone potekal prek novega viadukta do H1 in nato na avtocesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.