Slovenija
39 ogledov

Dars meni, da korupcije ni bilo

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Na Darsu menijo, da komisija za preprečevanje korupcije ni upoštevala dejanskega stanja.

Kot je danes na novinarski konferenci v Ljubljani poudarila predsednica uprave Darsa Mateja Duhovnik, komisija za preprečevanje korupcije pri izdaji načelnega mnenja ni upoštevala dejanskega stanja. Dars je namreč 14. maja sklenil prekiniti postopek javnega naročanja, saj je državna revizijska komisija v postopku revizije javnega naročila ugotovila, da je ponudba izbranega ponudnika nepopolna, in posledično razveljavila sklep Darsa o izbiri ponudnika, je pojasnila.

Po njenih besedah pogodba s Traffic Designom nikoli ni bila podpisana. Vodja službe za oddajo del pri Darsu Simona Razpotnik je ob tem povedala, da ima naročnik možnost, da se odloči, kot se odloči. Po njenem mnenju je komisija, ki je takrat delovala, svoje delo opravila strokovno. Kot so še povedali, se je eden od ponudnikov, ki se je na rezultate razpisa pritožil, odločil postopek nadaljevati na Državni revizijski komisiji.

Kljub nepopolni vlogi dobili posel
Spomnimo, na Darsovem razpisu je posel dobilo podjetje Traffic Design Tomaža Kastelica, strica Simone Dimic, vodje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja. Vendar sta se dva ostala ponudnika pritožila in razpis je bil razveljavljen.

Po poročanju Financ pa naj bi Duhovnikova precej svojega časa posvečala iskanju človeka, ki je v javnost spravil pogodbe med Darsom in Traffic Designom. Dokumenti naj bi dokazovali, da družba pri javnih razpisih uporablja različne kriterije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.