Slovenija
9 ogledov

Dars naj bi tožil Duhovnikovo

Mateja Duhovnik Boštjan Tacol
Družba za avtoceste v RS (Dars) naj bi na ljubljansko okrožno sodišče vložila šest tožb zoper nekdanjo predsednico uprave družbe Matejo Duhovnik. Od nje naj bi zahtevali skupno tri milijone evrov odškodnine. V Darsu zadeve ne komentirajo.

Nadzorni svet Darsa je Matejo Duhovnik in članico uprave Gordano Bošković konec junija razrešil zaradi hujših kršitev obveznosti, ki izhajajo iz zakona in pravnih aktov družbe. Prav posamezni razlogi krivdne razrešitve naj bi bili po informacijah Požareporta tudi podlaga odškodninskim tožbam, piše Požareport.

Na Darsu pravijo, da vodijo aktivnosti v skladu s sklepom nadzornega sveta družbe. Ta je sredi julija zadolžil upravo, da če na podlagi izsledkov revizijske komisije nadzornega sveta ali v primerih, ki jih je nadzorni svet obravnaval ob razrešitvi, obstaja podlaga za odškodninsko in kazensko odgovornost bivših članic uprave, sproži vse potrebne postopke za zavarovanje družbe.

"Postopkov do njihovega zaključka ne moremo komentirati," so navedli na Darsu.

Medtem ko naj bi uprava Darsa pod vodstvom Matjaža Kneza tožila Duhovnikovo, pa je ta že takoj po razrešitvi napovedala uporabo pravnih sredstev. V tožbi zoper Dars naj bi Duhovnikova zahtevala plačilo odpravnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.