Slovenija
35 ogledov

Dars ne ve, kdaj bo konec del

Kdaj bo konec prometnih zagat zaradi rekonstrukcije semedelskega nadvoza, še ni Žurnal24 main
Semedelski nadvoz. Kraški zidar naj bi prevzel dela konec prihodnjega tedna.
             2,1
milijona evrov je vredna rekonstrukcija semedelskega mostu. Vsi pemostitveni objekti na trasi hitre ceste Koper-Izola pa deset milijonov.

"Kraški zidar bo dela v polnem obsegu začel predvidoma konec prihodnjega tedna, ko bo po pričakovanju tudi uradno dokončan prevzem del s strani dosedanjega pogodbenega partnerja SCT," pravi Marjan Koler iz Družbe za avtoceste v RS (Dars).

Od začetka aprila, ko je dela na semedelskem nadvozu od SCT prevzel Kraški zidar, na gradbišču ni bilo videti veliko dejavnosti. Izvajalec je sicer dela, povezana z začasnim temeljenjem podporne konstrukcije opaža nadvoza, v zmanjšanem obsegu opravljal tudi med velikonočno-prvomajskimi prazniki.

Rok še nedorečen
Kdaj bo dokončan nadvoz in bo s tem konec prometnih zagat zaradi zaprtja ene od najpomembnejših vpadnic v jedro Kopra, še ni jasno. Rok izgradnje je bil najprej načrtovan pred letošnjo turistično sezono, vendar se je nato zaradi finančnih težav SCT pomaknil na začetek junija, pozneje pa na začetek julija.

Zdaj v Darsu še ne vedo natančno, kdaj bo končni rok dokončanja del, Kraški zidar bo namreč naročniku del (Darsu) in nadzornemu inženirju na tem projektu novi terminski načrt za izgradnjo predložil do konca prihodnjega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.