Slovenija
36 ogledov

"Dars nujno potrebuje denar"

Cestninska postaja Log Anže Petkovšek
Darsu je treba nemudoma zagotoviti dodatne finančne prilive, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi Samo Omerzel.

Sporočilo je prišlo po tem, ko je vlada zaradi burnega odziva preložila odločanje o podražitvi vinjet (letna naj bi se s 95 podražila na 110 evrov). 

Na ministrstvu opozarjajo, da so razmere v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) katastrofalne. Prihodnje leto bi moral vrniti 365 milijonov evrov posojil, kar je 70 milijonov evrov več, kot ima vseh prihodkov. Po vseh drugih stroških Darsu sicer za vračanje posojil na leto ostane okrog 120 milijonov evrov, a bi moral poleg najproblematičnejšega prihodnjega leta Dars do leta 2020 vsako leto bankam vrniti več kot 200 milijonov evrov. Za vsa posojila Darsa jamči država. 

Manj tovornjakov

S cestninami je Dars lani pobral 295 milijonov evrov, od tega 137 z vinjetami in 156 od tovornih vozil. Vinjet so prodali za slaba dva milijona evrov več kot leto prej, od tovornjakarjev pa so pobrali pet milijonov evrov manj.

Komentarjev 17
  • larryfox2017 13:03 05.junij 2018.

    Ste poskušali pridobiti posojila od bank brez uspeha? Ali nujno potrebujete denar, da bi se izognil dolgu? Potrebujete denar za širitev ali vzpostavitev lastnega podjetja? Get posojilo od enega od vodilnih kreditnih podjetij v Združenem kraljestvu. Za več informacij se ...prikaži več obrnite preko e-pošte: larryfox2017@gmail.com

  • Harry 01:10 02.november 2014.

    Jaz sem Gospod Harry Fragnad zastopnik uprave vesolja. Posojilodajalci so certificirani posojilodajalcev. Ste izgubili spanec ponoči zaskrbljujoče, kako priti legitimno posojilo posojilodajalca? Ali si grize nohte, ker so močno omajale in ne moreš plačati? Namesto, da bi premagal sami, se ...prikaži več obrnite na nas, da konča svojo nočno Meres posojilo strokovnjaki so pomagali zaustaviti slabo kreditno zgodovino, da bi našli rešitev, ki je naše poslanstvo, nudimo posojila po obrestnih mer v višini 2% in številom v območju od 3000 do 100.000.000 v vsaka valuta na svetu, ki ponujajo posojila za vse kategorije oseb, gospodarskih družb, poslovnih združenj in osebnimi posojili, posamezniki in investitorji v nepremičnine,daje posojila po zelo nizki ceni in zmerne stopnje, sem certificiran, registriran in zakonita in je v stiku s pomočjo teh sporočil: harryfragnad@outlook.com

  • Harry 01:09 02.november 2014.

    Dober dan, moje dame in gospodje, jaz sem Ugleden, Legitimno in akreditirani denarja posojilodajalcem. Jaz posojam denar ven, da posamezniki, ki potrebujejo finančno pomoč. Ali imate slab kredit, ali ste v potrebujejo denar za plačilo računov? hočemuporabiti ta medij, ...prikaži več da vas obvestim, da sem postal zanesljivo pomoč, bom vesel, da ponudijo svoje storitve, ki vključujejo spodnje podatke.* refinancirati* Domov zboljšanje* Auto Posojila* Konsolidacija dolgov* Line of Credit* Druga Mortgage* Poslovni Posojila* Osebna Posojila* Mednarodni PosojilaČe bodo zainteresirani vljudno prijavite preko e-pošte harryfragnad@outlook.com za več podrobnosti, boste poslali prijavni obrazec Loan zapolniti. (Št socialne varnosti in ne preverjanje kredita, 100% zagotovljeno!) Veselim se mi omogoča, da se na ponudnika storitev ..