Slovenija
59 ogledov

Dars obljubil notesnik, kupci ostali praznih rok

Vinjeta Ž
Nakup vinjete. Ker ravno te dni Dars beleži prodajo štirideset milijonte nalepke, je kupcem obljubil priložnostno darilo, ki pa ga niso prejeli vsi.

Petrolov servis ob dolenjski avtocesti včeraj proti večeru. Tudi sama sem skoraj do zadnjega dne odlašala z nakupom vinjete, ki sem ga nato opravila ob poti domov. Prodajalec mi izroči vinjeto in račun, ki ga poravnam in čakam. Na obljubljeno darilo Darsa; notesnik, ki so ga v posebnem PR sporočilu najavili dan prej.

Pridite z računom nazaj v ponedeljek 

Joj, se opravičujem. Res so ga menda obljubili, vendar vam ga ne morem izročiti. Če boste v ponedeljek prišli z računom nazaj, takrat ga bomo zagotovo imeli,” hiti pojasnjevati Petrolov delavec pri prodajnem pultu. Tekom dneva je doživel že nekaj slabe volje s strani kupcev vinjet, ki so pač pričakovali obljubljeno darilo in ostali praznih rok.

Ko povem, da sem novinarka in da smo tudi na našem portalu najavili obljubljena darila, mi pokaže še elektronsko sporočilo, s katerim so dotični servis ob 14.45 obvestili, da bodo notesniki prišli naknadno. Do navedenga časa torej niso niti vedeli, kaj se dogaja z obljubljenim darilom. “Nerodno je, veste. Slabo voljo zlivajo na nas, pa čeprav nismo nič krivi,” še pokomentira delavec Petrola.

Hec je, da notesnika nihče ne bi pogrešal, vinjeto je pač treba kupiti, strošek smo vozniki predvideli. Vendar nekako v ljudski naravi je, da če nam obljubijo darilo, ki ga za sicer dokaj visok strošek dobimo brezplačno, to rade volje tudi vzamemo. Pa če ga v resnici potrebujemo ali pa ne.

PREBERITE TUDI

“Krivda je pri dobavitelju”

Res je prišlo do zapletov pri notesnikih,” mi danes zjutraj povedo v PR službi Darsa. “Prišlo je do zamude na strani dobavitelja. Petrol je notesnike dobil šele predvčerajšnjim.” Dars se vsem uporabnikom opravičuje in dodaja, da lahko obljubljeni notesnik z računom na prodajnem mestu, kjer so kupili vinjeto, dobijo v ponedeljek.

Težava je bila edino pri Petrolu, povsod drugod, kjer so v prodaji vinjete, so kupci notesnike dobili,” pove Emilija Erent, vodja prodaje in marketinga Darsa. Doda, da zaplet seveda niso namenoma povzročili in da jim je žal, da kupci obljubljenega niso dobili že včeraj.

Pojasni še, da gre za beležico nizke vrednosti, dodan je še strip o tem, za kakšne namene se porabi zbrana cestnina in telefonske številke, kjer so na voljo prometne informacije. 

Komentarjev 7
  • Harrison 06:28 30.januar 2016.

    Denar za notesnike bi raje porabili za flikanje lukenj na izvozu iz obvoznice na celovško proti Kranju. Je tako bampi, da avto kar poskakuje. In to že kar nekaj let !

  • blueone 01:17 30.januar 2016.

    Tale DARS je kot naše ceste, veliko obljubljajo, naredijo pa nič !!!!!!!

  • Energetik 17:50 29.januar 2016.

    Tudi v Mercatorju nismo dobili notesniko! Ali pa so jih prodajalke za sebe "skrile"?