Slovenija
16 ogledov

Dars ovaden zaradi tragedije

Tri žrtve iz Arje vasi zrejo s plakatov po vsej Sloveniji kot spomin in opomin. Žurnal24 main
Zaradi prometne nesreče pri Arji vasi, v kateri so umrli trije mladi ljudje, je odvetniška družba Matoz v imenu njihovih staršev kazensko ovadila predsednico uprave Darsa Matejo Duhovnik.

"Dars glede na številne primere vožnje v napačno smer v zadnjih dveh mesecih ni sprejel nikakršnih ukrepov, da bi to preprečil,“ je za zurnal24.si povedal odvetnik Franci Matoz, ki zastopa starše treh mladih, ki so v prometni nesreči pri Arji vasi izgubili življenje.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zaradi tega je v četrtek vložil kazensko ovadbo, ki jo mora zdaj ljubljansko okrožno tožilstvo preučiti in se odločiti, ali bo zahtevalo preiskavo ali ne. "Pričakujem, da bo tožilstvo začelo preiskavo, v kateri se bo razjasnilo vse sume,“ pravi Matoz.

 

Tragična nesreča v Arji vasi se je zgodila 2. oktobra. Trije mladi ljudje so pravilno prehitevali tovornjak, v nasprotno smer, torej po napačni strani avtoceste, pa jim je pripeljal vinjeni Branko Maček. 21-letna Tjaša Koštomaj, 22-letna Nataša Godec in 24-letni Peter Kračun so umrli.

V ovadbi predsednici uprave Darsa Mateji Duhovnik očita „opustitev dejanja, ki bi ga morala storiti za zagotovitev splošne varnosti ljudi in premoženja“. "Avtoceste so v pristojnosti Darsa, vodi ga Duhovnikova in zato je ona ovadena,“ pojasnjuje Matoz.

Kot pravi bi lahko Dars imenoval vsaj ekspertno skupino, ki bi preučila situacijo na naših avtocestah in predlagala ustrezne ukrepe, s katerimi bi preprečili vožnjo v nasprotno smer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.