Slovenija
41570 ogledov

Dars s slabo novico: zaprt priključek, ki ga uporablja na tisoče Slovencev

avtocesta Dars Fotografija je simbolična.
Avtocestni priključek bo zaprt od srede do 25. avgusta. V obe smeri!

Na južni ljubljanski obvoznici bo od srede zaradi rekonstrukcije zaprt priključek Ljubljana Vič. Priključek bo zaprt v obe smeri, zapora bo trajala do 25. avgusta, so sporočili iz Darsa.

Dela na priključku Ljubljana - zahod (Vič) so stekla junija letos in obsegajo tudi ureditev priključevanja na križišču s Tržaško cesto.

Kljub zoženju posameznih krakov priključka promet trenutno poteka v vseh smereh, delno oviran je predvsem del priključka v podvozu avtoceste, so na spletni strani v okviru prometne napovedi pojasnili na Darsu.

"Zaradi preplastitve vozišča pa je od vključno 16. avgusta do vključno 25. avgusta 2023 predvidena popolna zapora priključka," so ob tem poudarili.

Kot so pojasnili na Darsu, pogodbena vrednost preureditve krakov priključka Ljubljana - zahod (Vič) z ureditvijo priključevanja na Tržaško cesto v Ljubljani znaša 2,85 milijona evrov brez DDV. Na podlagi sklenjenega sporazuma o sofinanciranju stroškov rekonstrukcije priključka bo Dars prispeval 77 odstotkov sredstev, Direkcija RS za infrastrukturo 11 odstotkov in Mestna občina Ljubljana pa 12 odstotkov.

Pogodbeni izvajalec del je ljubljanska družba PZG.

*Fotografija je simbolična

Komentarjev 6
  • stane75 21:27 15.avgust 2023.

    Za preplastitev približno 500m ceste potrebujejo 9 dni. To je čista sramota!! Še za časa Marije Terezije so kocke hitreje postavili.

  • 4krogci 16:53 15.avgust 2023.

    ma zakaj nebi počakal na 1-15 september oz. se bolse 1-15 oktober! nebi se tko malo, da nebo slučajno cesta samevala zaprli še šentviški predor in golovc in vse spravli na severno obvoznico in celovsko???? Tko mal za zravn!

  • johny68 16:29 15.avgust 2023.

    Dobro napisano.