Slovenija
9 ogledov

Dars se brani, Jazbinšek vztraja

To ob hribu je začasni portal, spredaj pa je galerija, ki je črna gradnja, trdi Žurnal24 main
Dars zagotavlja, da gradijo le začasni portal, za katerega imajo gradbeno dovoljenje. Miha Jazbinšek, arhitekt in projektant s strokovnim izpitom v pokoju, pa pravi, da je to šala.

Beton je namreč finalno obdelan, pojasnjuje Jazbinšek in dodaja, da bi moral biti začasni portal 150 metrov od križišča s Celovško, to, kar se gradi, pa je bližje. "Ob hribu je začasni portal, to spredaj pa je finalizirana galerija," pravi Jazbinšek.

Dars je sicer pogodbi za priključka podpisal 17. marca. SCT je bil v izkop cevi uveden slabe tri mesece pozneje, 9. junija. Na gradbišču je kljub temu še vedno stara tabla, ki označuje gradnjo predora in ne gradnjo v skladu s februarja izdanim gradbenim dovoljenjem za izkop priključnih cevi.

Za gradnjo cestišča, elektro-strojne opreme v ceveh in priključka na Celovško pa Dars na ministrstvo za okolje še ni podal vloge za izdajo gradbenega dovoljenja. Rok za dokončanje del je 30. junij naslednje leto. Jazbinšek opozarja še, da je drobitev priključkov na posamezne podprojekte priložnost za dodatne zaslužke izvajalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.