Slovenija
21 ogledov

Dars: v skupini je sedel njihov človek

Dolenjska 02.05.11, avtocesta, dars, promet, foto: ziva zaksek Živa Zakšek
Na Darsu pravijo, da je ministrstvo potrdilo koncept elektronskega cestninjenja.

Na Družbi za avtoceste v RS (Dars) ne vedo ničesar o tem, da naj bi želel Anton Žagar, ki je v sredo odstopil z mesta vršilca dolžnosti direktorja direktorata za investicije na ministrstvu za infrastrukturo in promet (MZIP), razveljaviti razpis za izbiro izvajalca elektronskega cestninjenja za tovornjake.

Na Darsu so povedali, da so bili na MZIP ves čas seznanjenimi z investicijskim načrtom in dokumentacijo, saj sta v projektni skupini, ki je to pripravljala, sodelovala tudi predstavnika MZIP in ministrstva za finance. "Tako da je bilo MZIP lahko seznanjeno z investicijskim programom najmanj prek svojega predstavnika v projektni skupini; ta je tako kot vsi člani skupine imel dostop do vseh strokovnih podlag in dokumentacije v zvezi s tem," so poudarili na Darsu. Žagar je sicer dejal, da so Dars res prosili, naj jim v vednost pošljejo investicijski načrt, ker so novega ministra zanimale podrobnosti. Zato so tudi želeli, da se rok za razpis podaljša. Po trditvah Darsa pa so na MZIP 27. decembra celo z dopisom potrdili koncept cestninjenja težkih vozil in predlagani načrt financiranja.

Dokument – napisal naj bi ga prav Žagar – pa opozarja, kaj je narobe z razpisom in da bi se moralo narediti novo preverjanje drugih možnosti cestninjenja.

Komentarjev 1
  • dragec 08:18 22.april 2013.

    DARS je potrebno prevetriti in ponuditi v prodajo...pod nujno!!!!