Slovenija
17 ogledov

Dars: Vedo, pa ne povedo

Uradne potrditve pogovorov o prodaji še ni. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Člani nadzornega sveta Darsa so izbrali kandidata za predsednika uprave družbe, sklep o tem pa so že posredovali vladi.

Dokler sklepa ne obravnavajo na vladi, imena nočejo izdati.

Prijavilo se je 17 kandidatov
Kot je za zurnal24.si povedal tiskovni predstavnik Darsa Marijan Koler, se je na razpis za mesto prvega moža Darsa prijavilo 17 kandidatov, od tega jih je posebna komisija štiri povabila na dodatne pogovore. "Vsi so kvalificirani, vsi izpolnjujejo razpisne pogoje," je dejal Koler in dodal, da bodo nadzorniki o kandidatu odločali pozno popoldne.

 

Cestnina po kilometru

''O številu članov ne bi govoril, ker je še preuranjeno,'' pravi Može. Ko in če bo zasedel mesto šefa Darsa, bo uvedel sistem, po katerem se bodo cestnine obračunavale po kilometrih. Duhovnikova bi v svoji upravi imela še člana, ki bi bila odgovorna za finančno in gradbeno področje, ter delavskega, ki je avtomatičen.

Izbirali med štirimi
Po neuradnih informacijah Dnevnika so nadzorniki izbirali med nekdanjim direktorjem Aerodroma Ljubljana Vinkom Možetom, vršilko dolžnosti predsednice uprave Darsa Matejo Duhovnik, direktorjem Tovarne vozil Maribor Dušanom Mežnarjem in svetovalcem AT Kearney Borisom Stefančičem.

Mesto predsednika uprave Darsa se je izpraznilo, potem ko je vlada 10. septembra razrešila dotedanjega predsednika Tomislava Nemca in ostale člane uprave. Družbo zdaj začasno vodi predsednica nadzornega sveta Mateja Duhovnik. Na razpis za predsednika uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) je prispelo 15 prijav.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.