Slovenija
8 ogledov

Darsu zelena luč za Markovec

Pomisleki SCT-ja in  Primorja niso zaustavili postopka javnega naročila za gradn Žurnal24 main
Prizadevanja gradbenih podjetij SCT in Primorje, da bi zaustavili Darsov postopek javnega naročila za gradnjo predora Markovec, so bila neuspešna.

Predsednik Državne revizijske komisije Samo Červek je sporočil, da Dars zaradi pomislekov prej omenjenih družb ne bo ustavil postopke javnega naročila. V SCT in Primorju so zaradi nezadovoljstva, ker niso bili izbrani za izgradnjo predora Markovec na odseku hitre ceste Koper-Izola, želeli izpodbiti veljavnost (postopka) izbire konzorcija treh italijanskih podjetij za gradbeno-cestno investicijo na Obali.

Revizija postopka še možna
Izbira ponudnikov torej ni sporna, postopek javnega naročila se bo neovirano nadaljeval, vprašanje revizije postopka izbire ponudnika pa še ostaja odprto. O zahtevku za revizijo postopka komisija kot drugostopenjski organ ni odločala, ker je to po Červekovih besedah naloga Darsa, ki je prvostopenjski organ. V kolikor bo Dars zavrnil zahtevo po reviziji, bo o njej spet odločala revizijska komsija.

Dars ima zdaj do 4. aprila čas, da se izreče o zahtevi po reviziji postopka. V kolikor ne bo podal mnenja, se bo to štelo kot zavrnitev zahteve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.