Slovenija
31 ogledov

Davčna Murku diha za ovratnik

Jelinčič pravi, da se ne čuti krivega, češ da so bile njegove besede izrečene ko Žurnal24 main
Davčna bi lahko vedela, da je šlo le za marketinško potezo, pravi Jelinčič. V težavah je njegov prijatelj Damjan Murko, ki je po vseh medijih razglašal, da je prav on posodil Jelinčiču denar za nakup parcele na Primorskem.

Pojdimo na začetek zgodbe: soproga poslanca in prvaka SNS Zmaga Jeličniča Monika Zupanc Jelinčič je v Semedeli v začetku avgusta na javni dražbi kupila parcelo v izmeri 2.211 kvadratnih metrov za 576 tisoč evrov.

Takoj se je začelo zastavljati vprašanje, od kod poslancu in njegovi soprogi toliko denarja. Jelinčič je ponujal odgovore v svojem stilu: od tega, da je prodal dragoceno starino, do tega, da je njegova soproga za burmanskega kralja (ga ni več od leta 1885) izvezla prtičke.


Zgodbi se je nato pridružil še pevec Damjan Murko, ki je preštudiral predvsem veščine medijskega pojavljanja. Dejal je, da je ravno on posodil denar Jelinčiču, ker sta dobra prijatelja in ker ve, da ga bo vrnil. Oba pa sta molčala o višini domnevno posojenega zneska.

Davčna bi lahko vedela


Kot piše Požareport, pa je zoper Murka zdaj postopek začel Davčni urad Maribor. Pozvali so ga, naj natančno navede, koliko denarja je posodil Jelinčiču, in pojasni njegov izvor. Murku se zdi smešno, da davčna napada njega in ne velikih tajkunov.

Jelinčič pa je za Požareport dejal, da bi na davčni upravi že lahko vedeli, da je šlo pri vsem skupaj za marketinško potezo.

Komentarjev 2