Slovenija
2 ogledov

Davčna rešila zaplet

DURS Koper Suzana Kos
Davčna uprava RS (Durs) je razrešila zaplet v prvem svežnju informativnih izračunov dohodnine za leto 2012 v zvezi z napačnim upoštevanjem starševskih nadomestil pri 8.306 zavezancih.

Tako tem zavezancem ni treba vlagati ugovora, saj jim bo Durs v drugem svežnju informativnih izračunov izdal nov, pravilni izračun.

Če prejemnik napačnega informativnega izračuna dohodnine iz naslova starševskih nadomestil torej ne bo vložil ugovora, mu bo davčna uprava torej 31. maja na dom poslala nov informativni izračun dohodnine, so danes sporočili z Dursa, kjer so v preteklih dneh obravnavali zavezance, ki so v začetku aprila na dom prejeli napačen informativni izračun dohodnine iz naslova starševskih nadomestil (porodniška).

Zavezance, ki imajo poleg prej omenjenega ugovornega razloga še drug ugovorni razlog (npr. naknadno uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane), pa Durs poziva, naj vložijo ugovor. Tega bi zavezanci morali vložiti tudi v primeru, da bi jim bil izdan informativni izračun s pravilnim podatkom o višini izplačila starševskega nadomestila.

Zavezancem, ki so že oziroma še bodo do 3. maja vložili ugovor zoper informativni izračun, se bo tako kot pri ostalih zavezancih z napačnim informativnim izračunom izvedla odmera po rednem postopku. To pomeni, da bo takšnim zavezancem Durs izdal odločbo na osnovi ugovora.

Komentarjev 1
  • ennanova 09:41 18.april 2013.

    Davčni dolžniki ali vsakdo je dolžnik v neoliberalnem svetuParadigma družbenega življenja je danes natanko kredit oziroma z njim povezana dolg in neskončno dolgo odplačevanje dolga. http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/927-davcni-dolzniki-ali-vsakdo-je-dolznik-v-neoliberalnem-svetu