Slovenija
16 ogledov

Davek bi plačal, a ga ne more

Plačilo položnice. Boštjan Tacol
Durs. Račun bodo odprli šele 1. oktobra.

“Davčna uprava mi je poslala položnico za plačilo davka od premoženja. Ko sem jo na pošti želel plačati, so mi povedali, da račun ne obstaja,” nam je povedal bralec.

Položnica mesec prezgodaj

Na davčni upravi so mu pojasnili, da bodo račun odprli šele 1. oktobra, čeprav je položnico dobil že 3. septembra. “Ali ni normalen postopek takšen, da se najprej odpre račun, potem pa se razpošljejo položnice?” se je vprašal ogorčeno.

Na davčni upravi so pojasnili, da bo 1. oktobra uveden nov način plačevanja davkov, prispevkov in drugih obveznih dajatev. Število podračunov, na katere se plačujejo davki, se bo z dosedanjih več kot tri tisoč zmanjšalo na le štiri prehodne davčne pod-
račune, in sicer bodo po eden za državo, zdravstveno, pokojninsko blagajno in občine. Uveljavitev novih računov je bila sprva načrtovana za 1. julij, a so jo nato prestavili na 1. oktober.

Najbolje počakati oktober

Naš bralec ima dve možnosti: lahko izpolni nov plačilni nalog ter nanj napiše “star” račun in sklic (informacijo dobi na davčnem uradu) ali pa s plačilom položnice, ki jo je dobil, počaka in jo plača po 1. oktobru.

Komentarjev 1
  • BUČKO 09:26 07.september 2011.

    Davčna uprava, in na splošno vse uradne inštitucije, v Sloveniji si lahko dovolijo malomarnost, neprofesionalno obnašanje in njihovo šlamparijo moramo mi pucati. Me zanima kaj bi bilo, če bi ta tip naredil kakšno napako. Dakoj bi mu zagrozili z rubežem, ...prikaži več ubrisal bi mu kakašne obresti, ali še kaj hujšega. Sposobni so marsikaj. Banda