Slovenija
25 ogledov

Davek na zastarele brskalnike

Davek na Internet Explorer 7 Kogan.com
Neki avstralski spletni trgovec kot prvi na svetu uporabnikom zaračunava, ker na njegovi strani uporabljajo zastareli spletni brskalnik.

Podjetje za vsak mesec, od kar je luč dneva ugledal Microsoftov brskalnik Internet Explorer 7 (IE 7), zaračuna 0,1 odstotka "davka". Trenutno je nakup, če ga izvedete iz tega brskalnika, kar 6,8 odstotka dražji.

Lastnik trgovine Ruslan Kogan je za BBC povedal, da so na idejo prišli med programiranjem strani. Čeprav do njihove strani z brskalnikom IE 7 dostopa le tri odstotke strank, je njegova ekipa porabila ogromno časa za prilagoditve, da vse normalno teče tudi na tem "antičnem", kot ga je označil, brskalniku.

Dodaja, da ne verjame, da bo kdo pri njem zaradi brskalnika dejansko plačal dražje in da je njegov cilj ljudi spraviti do tega, da s spleta snamejo novejše različice brskalnikov.

Šestka ob smrti dobila torto

Starejši brskalniki so postali ovira razvoja spletnih strani, saj morajo razvijalci te prilagoditi tako, da delujejo tudi na najstarejših. V nasprotnem primeru določen del uporabnikov ne more do njihovih strani.

Na začetku leta so pri podjetju v slovo brskalniku Internet Explorer 6 naredili torto, saj so statistike pokazale, da ga uporablja le še odstotek ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.