Slovenija
982 ogledov

Davil svojo mamo in ji grozil s smrtjo

avtocestna policija Anže Petkovšek avtocestna policija
Žrtvi, nad katero je moški več let izvajal nasilje, je uspelo pobegniti.

Novomeški policisti so v sredo v popoldanskih urah posredovali zaradi nasilja v družini na območju Dolenjske.

V intervenciji so ugotovili, da je nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad ostarelo mamo. Žrtev je davil, ji povzročal bolečine in ji grozil, da jo bo ubil. Prestrašeni ženski je medtem uspelo pobegniti iz stanovanja in poiskati pomoč, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

52-letnega moškega so nato izsledili in mu izrekli prepoved približevanja žrtvi. Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je fizično in psihično nasilje nad mamo izvajal že več let, vendar žrtev zaradi stiske in strahu sama ni zmogla poiskati pomoči. Prav tako o nasilju v družini policije ni nihče obvestil.

Osumljenca bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ovadili na tožilstvo. O izrečenem ukrepu prepovedi približevanja so že obvestili pristojne institucije in preiskovalno sodnico, ki bo presodila o podaljšanju ukrepa.

V nujnih primerih, ko je ogroženo življenje, ali v drugih primerih, ko je potrebna intervencija policije, ne odlašajte in pokličite številko policije za klic v sili 113! Prijava je lahko anonimna. Če doživljate nasilje, pokličite na brezplačni zaupni SOS telefon za žrtve nasilja - 080 11 55. Dosegljiv je 24 ur na dan, vse dni v letu. Možna je tudi komunikacija na drustvo-sos@drustvo-sos.si.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.