Slovenija
6 ogledov

"Davki se lahko še znižajo"

Šircelj meni, da bi se davki še lahko znižali. Žurnal24 main
Se nam obeta znižanje davkov? Po besedah Andreja Širclja se davki lahko še znižajo za dve odstotni točki, saj so pri odhodkih proračuna še rezerve.

Od leta 1991 do leta 2005 so se davki zviševali, je pojasnil državni sekretar na finančnem ministrstvu Andrej Šircelj za časnik Finance in dodal, da je šele ta vlada začela zniževati davke in "vse skupaj znižala za približno milijardo evrov, če primerjamo davke z davki tako imenovane Rop-Mramorjeve reforme". "Kot vem, SDS napoveduje znižanje za dva odstotka, kar je realno. Osebno ne vidim razloga za zviševanje davkov," je Šircelj odgovoril na vprašanje o morebitnem zviševanju davkov, kar za najvišje dohodninske razrede napovedujejo nekatere opozicijske stranke.

Cvikl: Zakaj niste tega naredili že prej?

Poslanec Socialnih demokratov Milan M. Cvikl je za zurnal24.si napoved o možnosti znižanja davkov komentiral z naslednimi besedami: " Tako bi rekel gospodu Širclju, Janezu Janši in Andreju Bajuku: zakaj tega niste že naredili? Zakaj niste zmanjšali porabe?" Kot je še dodal Cvikl, vlada v prihodnje obljublja varčevanje, a se v tem mandatu po njegovem mnenju ni obnašala varčevalno. "Državni proračun, ki del odhodkov prenese v zadolževanje, državni proračun, ki vse višje davke prenese v visoko rast odhodkov, ni varčevalen, ampak proinflacijski. In to se je tudi zgodilo. Zato imamo inflacijo. In tu je odgovornost gospodov na vladi," še pravi Cvikl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.