Slovenija
17 ogledov

Davkoplačevalski denar lahko damo še v Abanko

banka Abanka Dejan Mijović
Evropska komisija je danes odobrila državno pomoč Abanki. Abanko bomo tako lahko dokapitalizirali še za 243 milijonov evrov ter na slabo banko prenesli pol milijarde slabih posojil.

Evropska komisija je danes izdala dokončno odločbo, s katero potrjuje, da so predlagani ukrepi za krepitev stabilnosti banke Abanka Vipa skladni s pravili Evropske unije o državnih pomočeh.
 
Decembru 2013 je Evropska komisija že izdala začasno odločbo za nujno dokapitalizacijo. Tokratna odločba pa omogoča še preostanek dokapitalizacije banke v višini 243 milijonov evrov in prenos tveganih postavk banke na Družbo za upravljanje terjatev bank v višini do 446 milijona evrov.

Do konca leta združitev z Banko Celje

Republika Slovenija se je v okviru postopka presoje državne pomoči zavezala, da bo po pridobitvi večinskega deleža v Banki Celje kot posledice morebitne izvedbe ukrepov za krepitev stabilnosti bank nadaljevala združevanje Abanke in Banke Celje in bo najkasneje do 31. decembra 2014 Evropski komisiji predložila načrt prestrukturiranja združene banke, ki bo osnova za izdajo odločbe komisije za združeno banko.

Komentarjev 2