Slovenija
41 ogledov

Davščini na nepremičnino ni ušel

rajko hrvatič Barbara Milavec
Razkošna vila. Pri popisu spregledana, a nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča Hrvatič ni ušel.

Geodetska uprava v popis nepremičnin, kot smo razkrili pred dnevi, ni zajela razkošnega domovanja Rajka Hrvatiča. Prav popis nepremičnin in njihovo množično vrednotenje pa je bilo izvedeno za potrebe uvedbe novih nepremičninskih davkov.

Zdaj lastniki nepremičnin zanje plačujejo nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča; ta davščina je prihodek občin. Preverili smo, ali se razvpiti primorski poslovnež morebiti izogiba plačilu nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ). Hrvatič nam na to vprašanje ni odgovoril, prav tako ni komentiral dejstva, da je bila njegova vila z bazenom pri popisu in množičnem vrednotenju nepremičnin spregledana.

Zaračunavajo od 2009

Na davčni upravi konkretnih podatkov ne razkrivajo, povedali so nam le, da NUSZ lastnikom nepremičnin zaračunavajo na podlagi podatkov, ki jih dobijo od posamezne občine. Poizvedeli smo na piranski, kjer so nam povedali, da se Hrvatiču ta davščina zaračunava od leta 2009, in sicer za stanovanjski objekt v velikosti 615 kvadratih metrov ter za pomožni objekt v velikosti 85 kvadratnih metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.